Treceți la conținutul principal

Caravana cu înțelepciuni

     Acel moment când chemi un instalator, iar el, cu  scârbă, spune ,,dar bine că nu sunteți în stare să vă rezolvați singuri problemele, trebuie să vin eu tocmai din SV să vă fac pe plac".Pe principiul ăsta când merg la restaurant, trebuie să-mi fac singură mâncare? Când îmi fac buletinul să merg direct cu un selfie, că doar nu e frumos s-o rețin pe tanti Frunzâna de la ghișeu. Că doar nu e  nimeni plătit acolo să execute operațiunea, eu fiind o nesimtita care caută asistență așa...din plictiseală.
Precizez că nu mi-a soluționat problema, doar a mutat cu un centimetru un cablu și mi-a zis că ceva e stricat, dar nu știe ce, că el nu are licența sau facultatea  actualizată să-mi spună, dar sigur semnalul e prost și nu poate lucra cu așa condiții. Să merg și eu  la examen și sa spun că  nu pot învăța procedura civilă cu un așa cămin, nu?

Mă oameni buni....dacă vă urâti meseria, dacă vă apasă pe cap  femeia cu un polonic, dacă vă urâti existența....mergeți mă la psihiatru sau psiholog, la mare sau la munte, dar nu să o luați pe câmpii de față cu mine.
Nu-ți vărsa tu frustrările pe mine, nu-mi ironiza viața când a ta e demult bătută de soartă. Și am și ghinionul să am un chip de copil aflat sub anestezie. Sunt socata cand dau de răutate. As vrea să am o reacție rapidă, naturală...dar nu vreau, nu pot accepta că e normal să întâlnești oameni răi și ca societatea e plină de măgari aroganți. Mă cuprinde furia în prima etapă, apoi mila. Și încerc să mă gandesc că oamenii au probleme acasă, sunt deprimați, suferă de nu știu ce boli. Dar nu...oamenii sunt răi și din plăcere, ăsta e crudul adevăr. Că așa ne arată ei că sunt realizați în viață și fericiți....Mă nenică, mă,  da' tu-mi arăți doar că ai rămas la fel de prost. Atât.
     Dacă ai citit până aici nu mă aștept să primesc o inimioară, mă, da măcar fii tu o influență  bună în lume, nu-ți vărsa nervii pe altul că eu nu sunt vinovată că ai lipsuri, că esti gol pe interior și prea plin de sine.
Du-te și fă  cumva ca visul tău să devină realitate, nu ai nevoie de lux să fii fericit, esti ceea ce gândești  și citești. Nu-ți cer să fii o persoană bună, asta vine cu timpul  dupa ce vei întâlni  adevărata fericire. Îți cer să privești în jur la lucrurile minunate din viața ta, să renunți la pretențiile absurde și la ideea de a te compara cu ceilalți, esti și tu special și util societatii.  Și după ce nu o să te mai simți un nimic nu o să mai ai nevoie de confirmare, răutate sau de laude. Încearcă! Totul pornește cu un mic exercițiu: zâmbește mai des!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O alta generatie sacrificata

Am o deosebita stima pentru profesorii ce-si iubesc meseria.  Orice  padure  are uscaciunile ei, dar, tare ma tem ca in Romania se va preface   intr-un  desert .  Nu pot intelege de ce sistemul se lupta sa alunge tinerii din tara, din scoala, sa le distruga visurile si sa asiste cu satisfactie in fata unui val de lacrimi, dezordine si dispret fata de lectura. Generatia ce a terminat frumosii ani de liceu in 2016, a avut ghinionul de a fi sacrificata in fata unor ''puteri nemarginite'' (si vor ramane mult timp asa daca populatia manipulata nu se foloseste de liberul-arbitru si de vot).   Pentru un profesor frustrat.. In 2016 tezele au fost corectate in alt judet. Profesorii ce  amenintau cu pasiune ca vor face greva, ca vor deveni modele pentru elevi, pentru a le arata ce inseamna sa lupti pentru drepturi..au capitulat.. Daca nu ati fost in stare sa va uniti, sa obtineti salarii decente de ce va razbunati pe noi, pe elevi?  Ce vin

Lysaskin Xerolys

  Pielea este precum un jurnal care spune o poveste despre tine, dar stă în puterea ta să poți schimba oricând cursul poveștii, oferindu-i îngrijire și protejând-o. Daca o știi uscată, cu tendință de descuamare sau tendință atopică înseamnă că bariera cutanată este afectată și ai nevoie de o îngrijire avansată. Descoperă gama Lysaskin și schimbă firul poveștii pielii tale! Produsele Lysaskin sunt dezvoltate și fabricate în Franța în strânsă colaborare cu cei mai importanți medici dermatologi și cosmetologi. Portofoliul de produse cuprinde produse pentru aproape toate stadiile de uscăciune a pielii: de la piele uscată la piele sever uscată, piele cu tendință atopică sau psoriatică, bătături.

Black Friday în pandemie

Stilul reprezintă o pictură însetată de personalitate, unde sufletul ni-l punem pe o pânză albă. Iubirea pentru design este șevaletul ce menține un echilibru între simțul artistic și luciditate. Astfel, fără o pasiune în armonie, stilul ar fi doar o toamnă fără culori. Emoția de a-ți alinta setea de creativitate cu o nouă piesă vestimentară a fost susținută mereu de brand-urile de top care ne-au inspirat să avem propriul stil inedit. Pasiunea, originalitatea și depășirea limitelor au fost principiile de baze după care s-au ghidat și cei de la Answear. Relaxarea altora se poate reflecta într-o plimbare în magazinele aglomerate, motiv pentru care setea de frumos este de cele mai multe ori stinsă de aglomerații și oboseala de a proba. Pandemia ne-a oferit o lecție, se poate să te relaxezi cu un pahar de vin și să-ți permiți o aventură estetică și online. Pandemia mi-a transmis ce știam deja, este mult mai sigur și satisfăcător să-ți seduci instinctele vizuale în mediul online, decât să-ți